elke-week-nieuw.nl

Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

Zet je eigen computer in elkaar!

computer onderdelen

Al lange tijd is de computer een vaste waarde in de meeste Nederlandse huishoudens. Iedereen heeft er over het algemeen wel een staan en de meesten zijn verbonden met internet. Naast dat de computer een vaste waarde heeft in de meeste Nederlandse gezinnen, wordt de computer ook steeds belangrijker. Je kan er tv op kijken, alle vakantiefoto’s op zetten of informatie van downloaden voor school. Waar de meeste mensen zich niet zo in verdiepen maar waar mijn inziens wel veel winst te behalen valt zijn de computer onderdelen. Ik zal er hieronder een aantal uitlichten.

Moederborden

Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van de pc. Het zorgt er namelijk voor dat alles met elkaar wordt verbonden en met elkaar kan communiceren. Zo zorgt het moederbord voor bijvoorbeeld voor de communicatie van de processor, het geheugen en de harde schijf maar ook die van de netwerkaansluiting en de usb-poorten. Als je het verkeerde moederbord in je pc zet, werkt het hele systeem niet mee. Het is daarom uiterst belangrijk je hierin te verdiepen voordat je er een aanschaft.

Processor

Dit is ook een heel belangrijk onderdeel van je computer. Een processor zorgt voor de berekeningen en de aansturing van je computer. Het is belangrijk dat je bij aanschaf vooral oplet dat de socket van je moederbord overeenkomt met de socket die de processor ondersteund. Mochten deze niet met elkaar overeen komen, past het namelijk niet. Kijk dus goed in de specificaties van het product dat je zou willen gaan aanschaffen.

SSD

De SSD (solid state disk) is eigenlijk de harde schijf van de toekomst. Hij is sneller, betrouwbaarder en schokbestendiger dan de harde schijven die het grootste gedeelte van de mensen die een computer gebruiken kent. Hoewel ze op dit moment nog wel wat prijziger zijn, loont het je hierin te verdiepen.
Videokaarten
Een videokaart is vrij gemakkelijk zelf te installeren. Op Youtube zijn er veel filmpjes te vinden over hoe je dit moet doen. Wat verder belangrijk is, is dat je goed moet weten welke videokaart je in de computer wilt hebben. Speel je veel games op de pc dan gebruik je een hele andere videokaart dan als je alleen maar grafische rekenkracht nodig hebt.

Kant en klaar

Mocht je van bovenstaande termen niet warm of koud worden, kun je natuurlijk ook altijd gewoon een complete computer in de winkel kopen. Dan weet je in ieder geval zeker dat hij werkt en mochten er problemen mee zijn, heb je er garantie op.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén