Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

Welke stad is leuker: Düsseldorf of Brugge?

Als je honderd mensen vraagt welke stad ze leuker vinden: Düsseldorf of Brugge, dan krijg je waarschijnlijk een vrijwel gelijke stand. Beide steden zijn namelijk ontzettend leuk om te bezoeken, en er valt veel te zien. In dit blogje zetten we dan ook de leukste bezienswaardigheden en voordelen van beide steden op een rijtje. Dan kun jij zelf beslissen welke van de twee steden je graag eens zou willen bezoeken. Of allebei natuurlijk.

Alle redenen om Düsseldorf te bezoeken

Los van het feit dat deze Duitse stad erg gezellig is kun je er ook veel dingen ondernemen. Ga bijvoorbeeld de historische Altstadt ontdekken met een tour, of mooie foto’s maken bij de Medienhafen. Houd je erg van winkelen? Dan kun je je geluk niet op, want op de Köningsallee vind je werkelijk alle winkels die jouw fashionhart kunnen bekoren. Als je slim bent boek je een van de Düsseldorf hotels dus in de buurt van deze straat, want zo hoef je niet zo ver te sjouwen met al je aankopen. Düsseldorf ligt niet zo ver van de Nederlandse grens, en is gemakkelijk te bereiken. Düsseldorf hotels boeken doe je om deze super hippe stad te bezoeken, en jezelf te voorzien van de mooiste nieuwe outfits in een van de trendy wijkjes vol pop-up stores en kleine boetiekjes. Naar Düsseldorf ga je dus absoluut om te winkelen!

Waarom ook Brugge de moeite waard is

Brugge staat weliswaar niet zozeer bekend om de vele winkels (hoewel ze ze wel hebben!), maar ook om de prachtige oude architectuur. Brugge is voor de meeste mensen iets verder rijden dan Düsseldorf, maar ook zeker de moeite waard. De knusse binnenstad maakt dat je je honderd jaar terug in de tijd voelt gaan, want veel van wat je ziet is super authentiek. Hotels in Brugge boeken doe je vooral voor het urenlange slenteren langs het water, en het koffie drinken in een van de knusse eettentjes. Je komt in deze stad wat meer tot rust dan in Düsseldorf, en het sfeertje is absoluut onverslaanbaar. Wil je wat cultuur snuiven in deze Vlaamse stad? Maak dan een rondvaart, bezoek het Begijnhof ten Wijngaerde, boek een bierproeverij of ga naar een van de vele musea. Je zult je zeker niet vervelen, zeker niet als je een van de hotels in Brugge boekt die middenin het centrum liggen.

Eindoordeel: Düsseldorf of Brugge?

Hoewel deze steden beiden erg gezellig zijn heeft Düsseldorf meer te bieden voor wie graag een weekend wil shoppen, en is Brugge vele malen charmanter met zijn karakteristieke uitstraling. Dit zorgt ervoor dat over het algemeen een meerderheid van de mensen uiteindelijk toch liever naar Brugge gaat, ondanks dat dat meestal wat verder rijden is. En jij? Welke van de twee steden heeft voor jou de voorkeur naar het lezen van deze blog?

Geef een reactie