Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

4 Tips voor een goede training: agenda, einddoel, trainingslocatie

trainingslocatie

Geef je binnenkort een training of leid je een vergadering? Dat kan een hele opgave zijn, want je wilt het natuurlijk zo goed mogelijk doen. Je wilt iedereen motiveren om goed mee te doen, ideeën naar voren te brengen, goed te overleggen, en samen goed brainstormen over welke kant jullie opgaan. Zodat iedereen met een fijn gevoel weer naar huis gaat en de volgende dag van ’s ochtends vroeg hard aan het werk kan gaan met nieuwe ideeën, nieuwe doelen en nieuwe technieken om alles zo goed mogelijk te laten verlopen! Hier zijn 4 tips voor de ultieme training of vergadering.

1. Bepaal van tevoren een doel en resultaat

Besef je voordat je begint met een training of vergadering en het organiseren hiervan waarom je de training geeft, wat je ermee wil bereiken. Betere samenwerking, harder werk, andere teamverbanden, een hele nieuwe aanpak – het vergt allemaal een ander soort motivatie, dus als je van tevoren weet wat je doel is kun je op die manier zorgen dat je men daarmee door middel van de training stuurt.

2. Plan alle agendapunten goed

Bouw op volgens een trechtermodel of op een groeiende volgorde. Begin klein, leidt rustig toe naar de verschillende punten die je wil maken. Houd de structuur erin, zo kan iedereen zijn aandacht er goed bij houden en worden ze langzaam geleid naar het uiteindelijke doel. Hou het begrijpelijk, duidelijk, en laat de weg zien naar het doel wat jij wilt bereiken.

3. Zorg voor een goede trainingslocatie

Denk eens buiten je comfort zone – dat betekent meestal buiten de vier muren van je eigen kantoorgebouw. Je denkt misschien, daar voelt men zich het meest thuis en op zijn gemak – en dat is zeker waar, maar kan vaak een averechts effect hebben. Je geeft een training juist omdat je vastzit in een sleur. Als men eraan gewend is om op het werk weinig te doen en een gebrek aan inspiratie heeft, zal dit patroon doorzetten als de training op diezelfde plek gegeven wordt.

Ga dus op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie. Op een andere trainingslocatie voelt men zich net wat dapperder en meer geïnspireerd, waardoor ze sneller met hun eigen ideeën zullen komen, en er betere resultaten bereikt zullen worden.

4. Ga ervoor!

Als je een planning hebt gemaakt, een presentatie of verhaal met structuur en een duidelijk einddoel, en een mooie locatie heb uitgekozen, ben je klaar om te beginnen! Binnen no-time heb jij dan straks je doel behaald.

Geef een reactie