Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

Stel je eigendommen veilig met mistgeneratoren!

Mistgeneratoren

Je huis beveiligen als je waardevolle eigendommen hebt is zeer belangrijk. Steeds vaker hoor ik zelf over inbraken in de buurt. Het wordt voor inbrekers steeds makkelijker om binnen te komen omdat ze nieuwe technieken gebruiken. Simpelweg je deur op dubbel slot doen en zorgen dat alle ramen dicht zijn is niet meer genoeg. Ook een alarm houdt de echte inbrekers niet tegen. Soms zijn ze alweer weg voordat hulp arriveert. Met je dure spullen. Gelukkig is er een nieuwe techniek in beveiliging-land: de mistgeneratoren. Deze techniek zorgt ervoor dat inbrekers niet meer bij je dure spullen komen, of er in ieder geval niet mee weg kunnen. Maar wat zijn mistgeneratoren precies? Hoe werken ze? En wat zijn de voordelen van mistgeneratoren ten opzichte van andere beveiligingssystemen?

Wat zijn mistgeneratoren en hoe werken ze?

Mistgeneratoren zijn machines die, zoals de naam al zegt, mist verspreiden. Deze machines zijn in staat om bij een inbraak binnen 10 seconden de gehele ruimte te vullen met een dikke mist. Door deze mist kunnen inbrekers niet meer zien. Het zicht in de mist die zo’n machine produceert is slechts enkele centimeters. Mistgeneratoren kunnen op meerdere manieren geactiveerd worden. Ze kunnen gekoppeld worden aan een bestaand beveiligingssysteem. Als die wordt geactiveerd, wordt de machine ook geactiveerd. Je kunt de mistgenerator ook met de hand activeren, dan schakelt de machine meteen in. De mist die wordt uitgestoten is volledig onschadelijk voor de gezondheid.

Wat zijn de voordelen van mistgeneratoren?

Mistgeneratoren hebben vele voordelen. Een die al hierboven genoemd is is het koppelen van de generator aan je huidige beveiligingssysteem. Zo hoef je geen ingewikkeld nieuw beveiligingssysteem te kopen. Het lokaliseren van kostbaarheden wordt onmogelijk door het slechte zicht in de mist. Ook het ontsnappen uit de ruimte is haast onmogelijk, ook omdat de inbrekers in paniek niet de uitgang kunnen vinden. Doordat hun ontsnappingspogingen vertraagt wordt is de kans groter dat de inbreker ook nog gepakt wordt door de hulptroepen! Tot slot beschermt een mistgenerator niet alleen kostbaarheden, maar ook personen! Winkelpersoneel of familie is daarom ook veilig!

Welke types mistgeneratoren zijn er verkrijgbaar?

Inmiddels zijn mistgeneratoren zo ver ontwikkeld zodat ze niet meer lomp en groot zijn. Er zijn machines te koop in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld machines die speciaal gebouwd zijn voor het beveiligen van voertuigen. Een vrachtwagen is een veel voorkomend voertuig dat wordt overvallen. Ze zijn dus ook voor bedrijven of persoonlijke beveiliging geschikt. Voor dat laatste kunt u verschillende frontjes kopen zodat u de machine helemaal kan aanpassen aan uw interieur!

Geef een reactie