elke-week-nieuw.nl

Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

De logistieke sector en het milieu

lekbakken

Zoals voor veel vakgebieden geldt is de logistieke sector continu aan het veranderen. Dit kan gebeuren in de vorm van nieuwe regel- en wetgeving. Daarnaast zijn er door de jaren heen ook andere thema’s belangrijker geworden voor dit vakgebied. Zo ligt de nadruk nu op de logistieke sector en het mogelijke effect ervan op het milieu. Er is namelijk geen andere sector zoals de transportsector die zoveel impact heeft op het milieu. Daarom worden de regels en de wetgeving hierop aangepast. Het nieuws van vandaag is hoe de logistieke sector allemaal rekening houdt met het milieu.

Zuiniger, duurzamer en alternatieven

Ook in de logistieke sector wordt er steeds vaker gekeken naar manieren waarop de gang van zaken milieuvriendelijker kan. Zo worden er meer en meer zuinige transportmiddelen ingezet. Bovendien proberen bedrijven zo efficiënt mogelijk hun goederen te vervoeren van punt A naar punt B om zo hun uitstoot te minimaliseren. Er zijn zelfs vooruitstrevende denkers in de logistieke sector die gebruik maken van alternatieven in de vorm van aandrijftechnieken en brandstoffen. Uiteraard is het transport niet de enige factor van de logistieke sector. Er zijn tevens een groot aantal bedrijven die hun opslag hebben verbeterd met het oog op het milieu.

Hernieuwbare materialen voor opslag en transport

De laatste jaren zijn er veel bedrijven die producten maken die vervolgens weer hergebruikt kunnen worden. Hiervoor moeten er uiteraard vrachtwagens rondrijden om de spullen weer in te zamelen en te verwerken. Daarom kiezen ook steeds meer transportbedrijven ervoor om slimme materialen aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands pallets of pallets gemaakt van kunststof. Door optimaal gebruik te maken van producten of producten te kopen die langer meegaan, denkt de logistieke sector ook op zijn eigen manier aan een beter milieu. Al zijn niet alle ideeën even vrijwillig tot stand gekomen.

Duidelijke regel- en wetgeving

Uiteraard zijn er ook een aantal strenge regels en wetten die opgesteld zijn om de natuur en dus het milieu te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan lekbakken voor gevaarlijke vloeistoffen. Een gevaarlijke vloeistof mag je als bedrijf niet zomaar opslaan. Gevaarlijke vloeistoffen moeten op geschikte lekbakken bewaard en vervoerd worden. Voldoe jij als bedrijf niet aan de strenge en duidelijke wetgeving omtrent lekbakken? Dan kun je een forse boete verwachten. Lekbakken beschermen namelijk zowel jouw personeel als het milieu. Zo zie je maar dat je zelfs met iets heel kleins of normaals zoals lekbakken al een steentje kan bijdragen aan een beter milieu.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén