Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

Haal het maximale uit jouw webshop!

Webshop marketing

Webshops zijn anno 2018 dé manier om de aankopen te doen. Steeds meer consumenten ruilen het fysiek shoppen in voor het online shoppen. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Allereerst is het eenvoudiger om online je aankopen te doen aangezien je in een snel overzicht kunt zien wat voor jou de beste koop is. Daarnaast geven bedrijven online, middels webshop marketing, vaak hoge kortingen en is de verzending en retournering gratis vanaf een bepaald bedrag. Tevens is het bij veel bedrijven zo dat het pakketjes de volgende dag al geleverd wordt. Dit betekent dat je goedkoper uit bent, snelle levering hebt en voldoende keus hebt gehad.

Webshop marketing

Veel bedrijven hebben tegenwoordig een webshop zodat klanten hun producten online kunnen bestellen en thuis kunnen laten leveren. Om te blijven groeien is het belangrijk om een goede marketingstrategie voor de website op te zetten. Voor iemand zonder enige kennis kan het best lastig zijn om te bepalen wat er veranderd moet worden. Een bedrijf als Evoworks helpt je met een team van specialisten bij het creëren van naamsbekendheid middels de marketing. Het is onder andere belangrijk om je webshop lokaal vindbaar te maken. Zo zorg je ervoor dat de consumenten in jouw omgeving weten wat voor bedrijf het is en welke producten het bedrijf te bieden heeft. Dit komt de vindbaarheid in Google Maps ook ten goede. Remarketing is binnen dit proces ook erg belangrijk. Mogelijke klanten bekijken vaak jouw website maar klikken daarna weer weg of gaan naar een andere website. Middels advertenties op andere sites kun je jouw klanten weer teruglokken naar de website. Personalisatie wil daarbij ook erg goed helpen. Klanten voelen zich aangesproken en zullen daarom eerder op de advertentie klikken.

Google

Google speelt ook een zeer grote rol binnen het creëren van naamsbekendheid. Het is daarbij belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Als er aanpassingen gedaan worden aan je website of marketingstrategie zul je deze aanpassingen moeten melden bij Google. Zij zullen ervoor zorgen dat de vindbaarheid ook wordt vereenvoudigd. Daarbij kun je in websiteprogramma’s als WordPress, snippet aanpassen. De snippet is het kleine stukje tekst + link naar de website welke te zien is op Google. Als je bijvoorbeeld zoekt op mobiele telefoon, zul je allerlei aanbieders van mobiele telefoons te zien krijgen en elke aanbeider heeft zijn of haar eigen snippet. Door de beschrijvingen zorgvuldig op te stellen en eventueel aan te passen kun je ervoor zorgen dat potentiële klanten sneller op jouw link zullen klikken.

Geef een reactie