Voor Nieuws, Trends & Tips

Nieuws

Bosch boormachine: Want vrouwen kunnen ook klussen!

Bosch boormachine

Ik ben ooit begonnen als een ontluikende doe-het-zelver. Mijn vriend zag alle rampscenario’s al voor zich en raadde het me af! Vrouwen en techniek gaan namelijk niet samen, volgens de meeste mannen. Maar met veel geduld en vallen en opstaan heb ik mij ontpopt tot een ware klusser! En 1 van de dingen die mij het meest bijgebleven zijn in dit avontuur is het feit dat goed gereedschap het halve werk is. Waar ik voorheen met goedkoop spul aan het klussen was, viel er geregeld iets uit elkaar.  Tot mijn vader mij tipte om voortaan een Bosch boormachine te gebruiken. Sindsdien zijn mijn klusjes zo verbeterd, dat zelfs mijn vriendinnen mij inschakelen om hun klusjes op te knappen!

Wil jij ook beginnen?

Als jij er ook aan denkt om voortaan zelf je klusjes in huis op te knappen, zal je als vrouw zijnde veel kritiek over je heen krijgen. Want hoe geemancipeerd we ook zijn: Vrouwen worden nog steeds ondergewaardeerd in technische beroepen. Laat staan als je als vrouw ook wilt doe-het-zelven. Ik zeg heb maling aan wat iedereen denkt en ga er voor! Ga je fouten maken? Ja! Ga je gaandeweg leren? Ook ja! Als jij echt wil klussen, dan kan je dat. Het is wel handig als je enigszins twee rechterhanden hebt. Dat wil zeggen dat jij al prima een Ikea kast in elkaar kan zetten of een taart kan bakken. Dezelfde skills kan je namelijk gebruiken om te gaan doe-het-zelven.

Goed gereedschap

Zoals ik al zei: Goed gereedschap is het halve werk! Bespaar je alle ellende en leer van mijn fouten. Ga meteen voor het goede spul! De boormachines van Bosch zijn bijvoorbeeld dikke prima! Je hebt de groene en blauwe uitvoering en als je alleen zelf af en toe wilt klussen, is de groene variant het beste. De blauwe variant is namelijk voor professioneel gebruik en dus voor de zware klussen.  Ik ga er vanuit dat je slechts wat klusjes in je eigen huis wilt opknappen en misschien in het huis van je vrienden, maar meer niet. Dan is de groene uitvoering van het Bosch gereedschap hartstikke goed voor jou! Naast een Bosch boormachine heb je natuurlijk ook ander gereedschap nodig. Zorg dat je op zn minst de basis dingen in huis hebt:

Met deze dingen kom je al een heel eind en hoef je voortaan je vader niet meer in te schakelen. Dan kan hij ook genieten van zijn oude dag. 😉

Geef een reactie